God Jul och Gott Nytt År

God Jul och Gott Nytt 2022!

Vi på Moderamen tackar våra kunder för ytterligare ett produktivt år – trots alla restriktioner har vi uppnått fantastiska resultat tillsammans och vi ser fram emot fortsättningen.

Så går 2021 också mot sitt slut trots att det i dessa konstiga tider som vi lever i känns som att tiden på ett sätt står stilla. Jag kan nästan räkna på ena handens fingrar hur många gånger jag har besökt våra kunders kontor, medan antalet Teams-möten är desto fler! Det skapar lite av en overklighetskänsla på något sätt, även om det å andra sidan bevisligen är så att uppdragen fortskrider och resultat produceras trots det helt digitala arbetssättet.

Ibland är det ju oerhört skönt att slippa fundera på vad man ska ha på sig, packa datorväskan och ge sig ut i rusningstrafiken och vara social på kontoret, medan det ibland känns som man sitter i en bubbla hemma i lägenheten där klädkoden för länge sedan har fått stryka på foten och graden av motion och frisk luft enbart styrs av ens egen motivation till att ge sig ut och springa samt vår hund Morris behov att få komma ut på sina dagliga promenader. (Morris är nog en av de få som tycker att pandemin är toppen – vi har varit mycket mer på landet och han slipper att vara på hunddagis om dagarna så han har inga problem med att nuvarande situation med hemmajobb för husse och matte fortsätter i all evinnerlighet.)

Det går ju inte riktigt att låta bli att fundera på hur arbetslivet kommer se ut efter att Covid-pandemin förhoppningsvis klingar ut. Kommer vi ha lärt oss något? Kommer vi vara bättre eller sämre på att samarbeta? Kommer vi att resa lika mycket i tjänsten som vi gjorde innan?

Hur kommer våra kontor att se ut? Kommer vi klara ”hybridsamarbetet” där några alltid är på plats på kontoret och några deltar digitalt? Eller ska det styras upp så att man kör antingen-eller? Kommer arbetsgivaren kunna sätta den typen av regler eller har det plötsligt blivit en mänsklig rättighet att få jobba varifrån man vill? Tja, det återstår att se.

Oavsett så vill vi önska alla kunder och övriga samarbetspartners en riktigt God Jul och Gott Nytt År med förhoppning om att 2022 blir året då tillvaron sakta men säkert börjar gå tillbaka till det ”normala” och kan börja ses på kontor, lunchrestauranger och en och annan after-work!


Publicerat

i

av

Etiketter: