Bristfällig datakvalitet och dåligt samarbete mellan verksamhet och IT…

…är de vanligaste anledningarna till att Business Intelligence-investeringar inte ger den nytta företag hade hoppats på. Inget nytt under solen alltså trots Big Data, Data Discovery solutions, Chief Data Officers och In-Memory computing techniques. Så skulle jag nog vilja sammanfatta budskapen på Gartners BI-konferens i London i början av veckan.

Trots dessa två konstanter inom BI-området måste jag säga att jag lärde mig mycket på konferensen och knöt några intressanta kontakter.

De som imponerade mest på mig var Pete Williams från Marks & Spencer samt Kelly Cook från DSW (Designer Shoe Warehouse) som båda var BI Evangelists från verksamhetssidan på sina respektive företag. Det är så uppenbart att det blir snabba och bestående resultat när någon med driv från verksamheten krokar arm med IT och ett litet gäng analytiker och de tillsammans får något att hända. Jag har varit med om det en gång i min karriär och jag hoppas att det inte är sista gången!

Gartner BI 2014

 


Publicerat

i

,

av

Etiketter: